Wanneer kun je het beste trouwfoto’s maken tijdens de bruiloft? Check de tips hier.

dec 1, 2022 | Nieuws & blog | 0 Reacties

Wat is het beste moment tijdens de trouwdag om de trouwfoto’s te maken? Veel bruidsparen kiezen ervoor om dit voor de ceremonie te doen, maar is dit wel een goed moment? En waar moet je rekening mee houden.

* Wanneer kun je het best trouwfoto’s maken?

Trouwfoto’s maken: Wanneer doe je dat? Een vraag waar ik eigenlijk maar één antwoord op kan geven, niet één specifiek moment is het allerbeste moment om trouwfoto’s te maken op jullie trouwdag! Natuurlijk moet er een moment ingepland worden voor de fotoshoot/reportage met jullie tweetjes, maar juist de speciale momenten tussendoor, zoals first look of de ceremonie de meeste unieke en memorabele trouwfoto’s op. Die tussendoormomentjes moeten jullie zeker niet onderschatten, wat dit zijn namelijk de momenten waarop de meest emotionele en spontane reacties vast worden gelegd. Juist die mix zorgt ervoor dat de fotograaf achteraf een mooi trouwalbum kan samenstellen waarmee jullie grote dag helemaal kunt herbeleven!

*Tijdstip en lichtinval tijdens de trouwfoto’s

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om mits het weer dit toelaat natuurlijk buiten te trouwen. Dit is voor de trouwfoto’s fantastisch, want natuurlijk licht is namelijk het allermooist! Wel moet je van te voren goed bekijken waar de zon staat tijdens de ceremonie. Het is voor niemand fijn om in de zon te moeten kijken, zowel voor jullie als bruidspaar als voor jullie gasten is dat vervelend. Voor de ceremonie als je buiten trouwt, is eigenlijk aan het einde van de dag. Zo kijkt niemand tegen het felle zonnetje in en is de lichtval voor de trouwfoto’s ook optimaal !

*Spontane trouwfoto’s

Spontane trouwfoto’s zijn wat mij betreft het leukste en daarom wil ik je als tip meegeven de bruiloft niet te strak te laten regisseren door de weddingplanner of ceremoniemeester. Het is namelijk zonde als alles de hele dag precies volgens de draaiboek moet lopen en er geen tijd is voor een spontane knuffel van je vriendinnen bijvoorbeeld. Dus doe dus vooral rustig aan, geniet van elk moment en probeer je niet al te druk te maken als er iets uitloopt. Zo blijft je de hele dag relaxed en dat is dan ook af te lezen aan jullie gezichten op de trouwfoto’s!

 

 

Do’s en donts voor de trouwfoto’s

Waar moest je nu eindelijk allemaal op letten bij het maken van trouwfoto’s? En nog belangrijker , wat moet je vooral niet doen? Ik heb een aantal do’s en dont’s voor je op een rijtje gezet.

Do’s
 • Kies een trouwfotograaf die fotografeert zonder op te vallen. zijn of haar werk is het geen dat moet opvallen en niet de fotograaf zelf.
 • Bekijk van tevoren goed de portfolio’s van de trouwfotograaf die je op het oog hebt. Zo kun je het beste zien wat voor stijl de fotograaf heeft en of dit bij jullie past.
 • Investeer in je trouwfotograaf. Ik snap goed dat de trouwdag zelf al een grote investering is en veel geld kost, maar des te belangrijk om deze bijzondere dag goed vast te leggen! De trouwfoto’s zijn één van de weinige tastbare dingen die je overhoudt aan jullie grote dag.
 • Wanneer je voor een fotoshoot kiest, plan deze dan het liefst aan het einde van de dag of splits hem op, zodat je overdag én aan het einde van de dag een momentje de tijd neemt. Ook nice zo heb je tussendoor ook even tijd om samen te genieten  van al het moois dat jullie overkomt.
 • Houd er rekening mee dat je jurk kan vies worden, zeker als je buiten trouwfoto’s wilt gaan maken. Plan daarom de fotoshoot liever na de ceremonie in, want tijdens de receptie en het feest zal hij sowieso een beetje vies worden. Verder geen paniek over het vies worden trouwens, want je kunt je trouwjurk professioneel laten reinigen, zodat hij weer als nieuw in jouw kast verdwijnt.
 • Neem zeker een kwartier tot een half uur de tijd voor de fotoshoot tijdens golden hour. Het licht is dan vaak zo mooi en dat levert de meeste fantastische kleuren op en daardoor dus prachtige trouwfoto’s.
 • Laat je fotograaf ook tijdens het trouwfeest fotograferen. Dan laat iedereen zich lekker gaan en dat levert de meest spontane insta trouwfoto’s op!

 

Don’ts
 • Met pintrest-moodboards aankomen bij je trouwfotograaf. Natuurlijk kun je hiermee trouwfoto ideeën aandragen, maar kies een trouwfotograaf altijd op basis van zijn of haar portfolio en fotografie skills en vertrouw erop dat hij of zij de mooiste momenten van jullie bruiloft zal vastleggen op een manier die bij jullie past.
 • Een fake smile opzetten als de fotograaf zijn/haar lens op je richt. Een spontane reactie levert een zo veel mooiere foto op dan een gemaakte lach.
 • Speeches overhaasten. Neem de tijd en laat de speeches tot je doordringen. Laat de ceremoniemeester van tevoren checken met de fotograaf wat de beste plek is voor de speech én voor het beste beeld.
 • Onnodig vaak verplaatsen voor de fotoshoot. Het is niet handig om je meerdere malen van hot naar her te verplaatsen voor het maken van de trouwfoto’s. Ten eerste is het zonde van de tijd die je met de fotograaf hebt en ten tweede is het zo veel relaxter om gewoon één mooie, veelzijdige locatie te kiezen.
 • Groepsfoto’s. Als bruid wil je vanzelfsprekend even met je hele bridal squad op de foto en ook de bruidegom met zijn getuigen moet op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Beperk de groepsfoto’s alleen tot het hoognodige, want het zijn niet de meest spannende en spontane trouwfoto’s.
 • De fotograaf aansturen. Vertrouw je fotograaf, hij/zij doet waar hij/zij goed in is en zal elk  speciaal moment proberen te vangen. Heb je toch een paar foto’s die je per sé wilt hebben? Geef dit dan voor de bruiloft alvast door aan de fotograaf, dan houdt hij of zij er rekening mee.

 

*Ontspan en geniet tijdens de trouwdag. Eigenlijk hangt een bruiloft samen van mooie en emotionele momenten. Het is belangrijk om die mooie momenten zo goed mogelijk vast te leggen voor jullie trouwalbum. Daarnaast wil je vast ook een aantal échte knallers die je thuis aan je muur kunt hangen. Een professionele trouwfotograaf ervoor zorgen dat je je over beiden geen zorgen hoeft te maken!

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *