Ga jij voor een first look op je bruiloft?

apr 19, 2022 | Nieuws & blog | 0 Reacties

Ga jij voor een first look op je bruiloft? Hoe pak je het aan?

De locatie van de first look
Het moment van de first look brengt altijd wat gezonde spanning met zich mee. Dat is ook het moment waar de meeste bruidsparen naar uitkijken. Maar de vraag is waar en wanneer zien bruid en bruidegom elkaar voor het eerst? De traditie is dat de bruid de avond voor de bruiloft bij de ouders blijft slapen. Het is dan vaak ook daar waar de first look zal plaatsvinden, maar de dag van vandaag wordt dat niet meer echt gedaan. De ontmoeting op de dag van de bruiloft is namelijk steeds meer op een locatie waar het bruidspaar een
bijzondere betekenis bij hebben. Bijvoorbeeld de tuin van de ouders, het park, op de trouwlocatie

First look op de trouwlocatie
Is de locatie te ver van het ouderlijk huis, of is de tijdspannen te kort ? Dan kunnen jullie ervoor zorgen om de first look op de trouwlocatie te doen! Dit zorgt niet alleen voor een mooie foto maar is ook nog eens de plek waar je later in het echt wordt verbonden

First look tijdens de trouwceremonie
Hoe romantisch is het wel niet als jullie elkaar pas zien tijdens de trouwceremonie? Alle dierbare zijn aanwezig, je aanstaande staat klaar, alles is heel mooi aangekleed volgens het thema van de bruiloft en dan komt het moment dat je samen met je vader de trouwlocatie binnen komt wandelen. Er zullen zeker traantjes weggepinkt worden.

First look met familie en vrienden wel of niet?
Heb je de locatie voor de first look al bepaald? Dan volgt de vraag of je dit intiem wilt doen of delen met de familie en vrienden. Jullie trouwdag is natuurlijk een feest en om het allemaal nog feestelijker te maken kun je misschien kiezen om de daggasten uit te nodigen om bij de first look aanwezig te zijn. De meeste bruidsparen kiezen ervoor om de first look met elkaar te delen. Bespreek vooraf af met elkaar hoe jullie dit willen doen, want de first look op je bruiloft met voor jullie een moment worden om nooit meer te vergeten!

Ideeën voor de first look
Bij het plannen van je bruiloft zal de first look wellicht niet het eerste zijn waar je aan denkt. Als fotograaf kijk ik zelf ook altijd uit naar die first look. De bruidsparen die bij mij komen voor hun kennismakingsgesprek hebben meestal daar niet aan gedacht.De aandacht gaat vaak meestal naar de locatie en jurk wat natuurlijk heel normaal is. Ik laat hun dan ook weten dat de first look een onderdeel is van hun bruiloft en dus best een plan van aanpak verdient.
Het aanbellen aan de voordeur wordt nog het meeste gedaan bij de bruidsparen, maar denk eens aan iets unieks! Sta achter de deur en kom dan beide tegelijkertijd tevoorschijn.

Hoe zit het met de fotoshoot?
Bij elke bruiloft hoort natuurlijk een fotoshoot en in veel gevallen vindt deze plaats voor de ceremonie. Haar en make-up, aankleden van de bruid. Bespreek jullie ideeën en wensen met de trouwfotograaf. De fotograaf kan goed advies geven wanneer er foto’s moeten gemaakt worden.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *